Wie wij zijn

Mijn naam is Kees Hagenaar en ik geef leiding aan Zensangha Nederland, Bergen op Zoom. Frank de Waele Roshi heb ik gevraagd om mijn zenboedhistisch leraar te willen zijn. Hij heeft dit verzoek geaccepteerd in 2010. In 2013 heb ik mijn boeddhistische geloftes hernieuwd, volgens de traditie wordt je dan een boeddhistische naam toegekend. “Niet Twee” is de naam die ik ontvangen heb.

In 1998 heb ik mij voor het eerst verbonden met de zenleraar Rients Ritskes. Vanaf 2003 bied ik de gelegenheid aan mensen om samen te mediteren.

De kern van de beoefening binnen een kader van de Japanse Sotozenmeditatie is de beoefening van het aanwezig zijn in het hier en nu vanuit keuzeloos- gewaarzijn. Er is noch dit, noch dat. Zitten op het ritme van onze persoonlijke ademhaling schenken we aan niets in het bijzonder aandacht. Niet aan de prikkels van lichaam, zien, horen, proeven, voelen, gedachten, geest.

Daarbij voel ik mij  geïnspireerd vanuit om te zien en te zijn van een interreligieus perspectief.

Zenmeester Frank De Waele, Roshi geeft leiding aan een Zen-Boeddhistische gemeenschap in Gent. Hij heeft zijn volledige opleiding afgerond, vandaar de titel Roshi. Hij studeerde bij Bernie Glasmann Roshi (1939 – 2018) en Genno Pages Roshi (1932), oprichtster van Danasangha Parijs en Zensangha Belgie.

Schuiven naar boven